Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/paper/domains/paperchase.eu/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 243
Investeren 101: een beginnershandleiding om uw geld te laten groeien - Paper Chase

Investeren 101: een beginnershandleiding om uw geld te laten groeien

0
60

Als u klaar bent om uw geld te laten groeien en de stappen naar financiële vrijheid te zetten, is beleggen een belangrijke stap. Maar het kan ook intimiderend aanvoelen: er is veel te leren, complexe terminologie en tegenstrijdig advies om door te spitten. Met de juiste mentaliteit en een langetermijnbenadering kan iedereen zijn weg naar financieel succes beleggen. Het eerste dat u bij beleggen moet onthouden, is dat het allemaal draait om doelen, het nemen van weloverwogen acties en het afwegen van risico’s. Denk voordat u begint met beleggen na over wat u met uw geld wilt bereiken en overweeg financiële doelen voor uzelf te stellen, zoals sparen voor uw pensioen of een aanbetaling op een huis.

Dit zal u helpen gemotiveerd te blijven en het gemakkelijker maken om gedisciplineerd te blijven als het om uw beleggingen gaat. Nadat u uw beleggingsdoelen heeft bepaald, is het tijd om erachter te komen hoeveel u bereid bent te investeren en wanneer. Het is het beste om met een kleine hoeveelheid te beginnen en dit in de loop van de tijd geleidelijk te verhogen. De meeste mensen doen het beter met de langzame en gestage aanpak dan proberen in één keer een groot bedrag weg te werken. Als u voor de lange termijn belegt, kan de kracht van samenstellen uw initiële investering in de loop der jaren vele malen vermenigvuldigen. Overweeg om om te beginnen een effectenrekening te openen bij een online makelaar. TD Ameritrade, E*Trade en Charles Schwab zijn allemaal populaire opties.

U kunt ook via uw werkgever een beleggingsrekening openen, wat een bedrijfsmatch of fiscaal voordeel kan opleveren. Een andere optie is om samen te werken met een beleggingsprofessional. Robo-adviseurs zijn bijvoorbeeld een geweldige plek om te beginnen, en ze kunnen een gediversifieerde portefeuille van op de beurs verhandelde fondsen voor u beheren, op basis van uw risicotolerantie en beleggingshorizon. Aandelen zijn een veel voorkomende vorm van beleggen en een belangrijk onderdeel van elke goed afgeronde portefeuille. Elk aandeel van een aandeel vertegenwoordigt eigendom in een bedrijf. Hoewel aandelen volatiel kunnen zijn, zijn ze meestal winstgevender dan spaarrekeningen en bieden ze een manier om uw vermogen op de lange termijn te laten groeien. Obligaties zijn een andere populaire vorm van beleggen en worden doorgaans beschouwd als een veilige optie met een laag risico voor beginners.

Een obligatie is in feite een schuldbekentenis van u aan een bedrijf, waarbij het bedrijf ermee instemt u terug te betalen op een vaste datum en tegen een vast tarief. Als bonus bieden obligaties vaak een hogere rente dan spaarrekeningen. Diversificatie van uw portefeuille is essentieel om het risico te verminderen. Probeer in plaats van op één aandeel in te zoomen, kansen te vinden in verschillende industrieën en regio’s. Dit helpt ervoor te zorgen dat als een investering mislukt, dit niet uw hele portefeuille wegvaagt. Het is ook een goed idee om uw portefeuille regelmatig te herzien en opnieuw in evenwicht te brengen om uw gewenste risiconiveau te behouden.