Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/paper/domains/paperchase.eu/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 243
Het belang van financiële educatie - jezelf versterken met geldkennis - Paper Chase

Het belang van financiële educatie – jezelf versterken met geldkennis

0
89

Goed met uw geld omgaan is een van de belangrijkste dingen die u voor uzelf en uw toekomst kunt doen. Of het nu gaat om het plannen van een noodgeval, het beleggen van uw spaargeld of het opzetten van een pensioenrekening, een goede financiële opleiding kan u de tools geven om uw financiën onder controle te krijgen. Helaas is slechts een klein percentage van de Amerikanen financieel onderlegd. Daarom is het zo cruciaal om kinderen vroeg te leren over geldzaken, zodat ze op de lange termijn gezonde financiële gewoonten kunnen ontwikkelen. Afgezien van het feit dat het een voorwaarde is voor een veilig en welvarend leven, is financiële geletterdheid een manier om u te beschermen tegen de financiële risico’s en onzekerheden die het leven op uw pad brengt.

Volgens een recent onderzoek van de OESO geven mensen die meer financieel onderlegd zijn minder uit, sparen ze meer, betalen ze hun rekeningen op tijd en investeren ze in hun eigen welzijn. Personen met een lage financiële kennis zijn daarentegen eerder geneigd te veel uit te geven en op krediet te kopen en zijn ook meer geneigd om onnodige vergoedingen of boetes te betalen die uiteindelijk hun vermogen verminderen. Financiële geletterdheid wordt gedefinieerd door vijf brede principes en omvat het vermogen van een individu om te begrijpen hoe hij zijn geld kan verdienen, uitgeven, sparen, lenen en beschermen. Denk hierbij aan het kunnen opstellen van een budget, het bepalen van gunstige leningsvoorwaarden of het begrijpen van de impact van verschillende investeringen. Vaardigheden op het gebied van financiële geletterdheid kunnen worden onderwezen op scholen, universiteiten en via maatschappelijke organisaties zoals musea.

Het is belangrijk om jonge mensen de basisprincipes van geldbeheer bij te brengen, omdat ze naarmate ze ouder worden voor veel complexere financiële beslissingen komen te staan. Deze omvatten het kopen van een huis, het kopen van een auto, het financieren van een opleiding of het starten van pensioenrekeningen. Financiële educatie op school kan leerlingen helpen vaste budgetten te ontwikkelen, verstandige investeringskeuzes te maken en hun uitgaven te prioriteren om schulden te voorkomen. Banken leggen steeds meer de last voor klantenondersteuning en financiële educatie op zichzelf via apps, zelfbedieningskiosken en online diensten. Dit betekent dat het belangrijker dan ooit is om een persoonlijk financieel educatieprogramma aan te bieden dat consumenten helpt hun persoonlijke geld te beheren.

Dit kan door middel van digitale aanlevering of door het aanbieden van kwalitatief hoogstaand onderwijs door middel van goed opgeleid personeel. Het verstrekken van financiële educatie is een van de beste manieren voor banken om loyaliteit en merkherkenning op te bouwen bij jonge klanten. De millennial en generatie Z-consument eist meer persoonlijke service van banken, die kan worden geleverd door een combinatie van op maat gemaakte digitale producten of door goed opgeleide klantenservicemedewerkers. Ongeacht welke methode u kiest, een robuust onderwijsplatform kan de klanttevredenheid van uw bank helpen verbeteren door de hoeveelheid tijd die klanten nodig hebben om contact op te nemen met een levend persoon te verminderen en hen in staat te stellen hun eigen financiële beslissingen te nemen.